Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Buiten De Vesting
't Rond 13
4285 DE WOUDRICHEM

Openingstijden

Ma: 13:00 - 17:30
Di: 10:00 - 17:30
Wo: 10:00 - 17:30
Do: 10:00 - 17:30
Vr: 10:00 - 17:30
Za: 09:00 - 17:00
Zo: Gesloten

Alle feestdagen zijn we standaard gesloten

Buiten de Vesting úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Bodegas Montecillo | Al meer dan 150 jaar een familie wijnbedrijf

Bodegas Montecillo | Al meer dan 150 jaar een familie wijnbedrijf

In 1870 start Don Celestino Navajas Matute een wijnbedrijf, genaamd Montecillo, in zijn geboortestad Fuenmayor, gelegen in Rioja Alta. De naam Montecillo is een eerbetoon aan de eerste wijngaarden van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels liggen in Rioja Alta.

Bodegas Montecillo - wijnen - Meer dan 150 jaar - uw topSlijter

De letterlijke vertaling van Montecillo is ‘kleine heuvel’. Don Celestino bouwt de eerste wijnkelder in Fuenmayor, welke tot op de dag van vandaag onveranderd is van buiten, compleet met het smeedijzeren logo van Montecillo boven de deur. Fuenmayor zal in de toekomst één van de belangrijkste wijn producerende steden worden van de Denominacion de Origen Calificada Rioja.

In 1880, op de vooravond van een nieuw Rioja wijntijdperk, sluit Don Celestino zich aan bij een groepje revolutionaire wijnmakers die Spaanse tradities combineren met technieken uit Bordeaux, ofwel rijping op eikenhouten vaten (barriques). Slim als Don Celestino is, besluit hij zijn zoon Alejandro naar Bordeaux te sturen, om daar de fijne kneepjes van het wijn maken onder de knie te krijgen. Éénmaal terug in Spanje, stelt Alejandro zijn kennis hem in staat een ‘nieuwe’ stijl Rioja te maken. De familie’s pioniersgeest wordt verder verspreid door Alejandro’s zoon, José Luis, die zijn opleiding geniet in de Bourgogne. José Luis keert terug uit de Bourgogne met (voor Spaanse begrippen) nieuwe methoden, zoals koude fermentatie. Hierdoor blijft de ster van Bodegas Montecillo rijzende.

Tot en met 1973 geeft de familie Navajas het vakmanschap en de unieke tradities door van vader op zoon. Aangezien José Luis Navajas (derde generatie) geen opvolger heeft, besluit hij Bodegas Montecillo over te dragen aan Osborne – één van de oudste familiebedrijven in de wereld. Met ruim 245 jaar aan ervaring in sherry maken, waren zij de perfecte partij om Montecillo verder uit te bouwen. Tradities en het gevoel voor vakmanschap zijn echter nooit verloren gegaan. Net als zo’n 150 jaar geleden zijn de familiaire fundamenten en de liefde voor wijn, de basis voor het maken van de grote Montecillo wijnen.

Klik hier voor de Montecillo wijnen