Fine Taste Good Living
Een klassieke Bellini-cocktail met de Bellussi
Bellussi is een toonaangevende specialist in sprankelende Prosecco's en Spumantes. Het bedrijf is gevestigd in Valdobbiadene, het centrum van de Prosecco-productie, in de regio Veneto. Prosecco wordt gemaakt van de gelijknamige druif, ook wel bekend onder de naam "glera", die zich op de wijnhellingen van deze streek helemaal thuis voelt. Prosecco is verkrijgbaar in diverse smaakstijlen, van strakdroog tot zacht zoet. In de geur vinden we aroma's van groene appel, peer, bloemen en honing. Prosecco's worden gemaakt volgens de Charmat-methode, die zich uitstekend leent voor een grootschalige productie.
De naam Bellussi houdt verband met de bijzondere snoeiwijze ‘bellussare’ die van oudsher in deze streek wordt toegepast. De Prosecco van Bellussi is ook een ideale basis voor allerlei cocktails, zoals de klassieke Bellini-cocktail. Het recept van deze cocktail is afkomstig uit de beroemde Harry’s Bar in Venetië.
Wat heb je nodig?
4 halve perziken uit blik
Bellussi Prosecco Brut DOC
Kersenlikeur of siroop
1 perzik voor de garnering
Champagneglas
Hoe maak je de Bellini cocktail?
Pureer de perziken en laat dit 10 minuten goed koelen in de vriezer.
Vul het glas met 2 eetlepels van de puree.
Schenk er nu langzaam 100 ml Bellussie Prosecco Brut DOC overheen
Een druppeltje kersenlikeur voeg je er aan toe voor wat extra kleur, maar dit is naar keuze.
Garneer je glas met een schijfje perzik voor een feestelijk effect en geniet ervan!

