Fine Taste Good Living
Heerlijk recept voor Chai Latte met Baileys
Door de warme specerijen van chai te combineren met de zachte verwennerij van Baileys, is dit de infusie waarvan we niet wisten dat we die nodig hadden. Voeg een kick van heerlijke espresso en wat dikke, schuimende melk toe en je hebt de ultieme, onweerstaanbare verwennerij voor die gezellige winterdagen.
Dit heb je nodig
150ml Baileys Original Irish Cream
½ Kaneelstokje
5 Kruidnagels
8 kardemompeulen
5 peperkorrels
3 Steranijs
1 plakje gember
1 Espressoshot espresso
Volle melk
Zo maak je 'm
Giet die heerlijke Baileys in een pan en voeg al je kruiden toe. Breng het aan de kook en laat het dan 4-5 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Geniet van die heerlijke geur terwijl de specerijen trekken! Zeef de vloeistof vervolgens door een zeef om de specerijen te verwijderen.
Zet je koffie en giet het in je favoriete mok.
Giet de melk in een melkopschuimer en begin met opschuimen. Zodra het begint te schuimen, voeg je langzaam de geïnfuseerde Baileys toe tot het volledig is opgenomen. (Als je een kleinere opschuimer hebt, moet je dit misschien in twee keer doen).
Voeg de opgeschuimde, geïnfuseerde Baileys-melk toe aan je koffie en kijk hoe het heerlijk samen knikkert. Garneer met een beetje gemalen kaneel en een steranijs.
Geniet ervan!

